Nummen Samoojien kautta aikojen suurin varainhankinta-tempaus on tulossa.

Hei Nummen Samoojat ja Mahdollistajat *)!

Nummen Samoojien kautta aikojen suurin varainhankinta-tempaus on tulossa.

MITÄ, MISSÄ JA MILLOIN TAPAHTUU?

Lohjalla järjestetään valtakunnallisesti suuri suunnistustapahtuma 25-28.5.2017:
Suunnistuksen Maailman Cup https://eventor.orienteering.org/Events/Show/5395
ja Prisma-rastit https://www.hiidenkiertajat.fi/kilpailut/prisma-rastit-2017/

Nummen Samoojat vastaavat Lintukiiman maastossa lauantaina 27.5 ja sunnuntaina 28.5 olevien kisojen kahvila- ja ruokapalveluista Hyönölässä olevassa kisakeskuksessa. Maailman Cupin kilpailijoita paikalle odotetaan n.230 ja yhteensä suunnistajia arvioidaan olevan kisaviikonloppuna n. 2000 kumpanakin päivänä.

MIKSI MINÄ TULISIN?

Kyseisen tapahtuman tuotto-odotus Lippukunnalle on samaa luokkaa, mitä koko muun omatoimisen varainhankinnan (joulukalenterien ja joulukorttien myynti, jätepaperikeräys, liputus, tilojen ja kaluston vuokraus ulkopuolisille, Laavujen Kierros) tuotot ovat olleet vuositasolla.

Varsinaisen toiminnan (mm. kesä- ja talvileirit, kaikkien ryhmien partio- ja laumaillat kokoontumistiloineen, lauman vetäjien ja muiden toimintaan osallistuvien henkilöiden koulutus tehtäviinsä, retkitarvikkeet ja kilpailutoiminta) kuluista on partiolaisilta perityillä leiri- ja jäsenmaksuilla katettu 54 %. Loput kulut on katettu omatoimisella varainhankinnalla

Mikäli koko alijäämä katettaisiin lippukunnan jäsenmaksuilla olisi jäsenmaksu 46 €/partiolainen/vuosi (nyt jäsenmaksua peritään 10€/henkilö Suomen Partiolaisten jäsenmaksun ohessa).

Esimerkiksi vuoden 2017 Älynväläys -talvileirin kuluista katettiin omatoimisella varainhankinnalla 42 % leirin kuluista. Ilman sitä leirin osallistumismaksu olisi ollut 52€/osallistuja. Nyt se oli 30€. Myös Suurleirimaksuja on tuettu liputushyvityksin sekä maksamalla leirien kuljetukset. Tämä on voinut olla jopa satoja euroja perhettä kohti. Ja tulevan kesän Säihke-leirin bussikuljetukset (noin 1500 €) tullaan kattamaan omatoimisella varainhankinnalla.

MITÄ PITÄÄ TEHDÄ?

Rakennuspäivinä kuljetetaan paikalle tarvittavat materiaalit, pystytetään teltat, rakennetaan jakelu- ja ruokailupöydät ja taustatilat. Viikonlopun aikana keittiö/kahviotöihin kuuluu sämpylöiden tekoa, ruuan valmistusta, myyntityötä ja siistimistä. Tapahtuman loputtua puretaan kaikki rakennelmat ja kuljetetaan tavarat pois kisakeskuksesta. Mitään erityistaitoja ei tarvita, jokaiselle löytyy tekemistä.

KUINKA MONTA TARVITAAN?

Jotta tämä tapahtuma saadaan vietyä läpi, tarvitsemme runsaasti vapaaehtoisia mahdollistajia sekä partiolaisia talkoisiin.

Talkoolaisten tarve
– etukäteisvalmisteluissa rakentamisessa ja kalustamisessa to ja pe 10-15 henkeä/päivä
– tapahtuma-aikana keittiö/kahvio/huoltotöissä la sekä su n.30 henkeä/päivä
– purkamisessa su-iltana ja ma n.10 henkeä/päivä (hienoa olisi, jos rakentamassa olleet pääsisivät myös purkamaan rakennelmia).

Voit myös tulla auttamaan vain osaksi päivää!

ILMOITTAUDU MUKAAN!

Ilmoittautuminen 31.3.2017 mennessä Taru Tupolalle tekstiviestillä 0400-818179 tai sähköpostilla taru.tupola@gmail.com. Ilmoita minä päivinä olet käytettävissä ja omat yhteystietosi. Vapaaehtoiset saavat infoa aikatauluista ja tehtävistä etukäteen.

Kilpailusta joulukuussa tehty lehtijuttu Länsi-Uusimaa –lehdessä

Tällä parin päivän ”rytistyksellä” voimme luoda mahdollisuuden tarjota Nummen Samoojissa partiolaisille edelleenkin kohtuuhintaista harrastustoimintaa!

Lippukunnassa kisatapahtumaa varten perustetulla vastuuryhmällä ovat etukäteisvalmistelut jo täydessä vauhdissa.

Tervetuloa mukaan ja mahdollistamaan kisaviikonlopun onnistuminen!

Ahti ”Silli” Norja puh.0500-828072
Tuija Oksanen puh.040-8653254
Taru Tupola puh. 0400-818179

Ps. Ja sen otsikossa mainitun Mahdollistajan määritelmän löydät täältä https://fi.scoutwiki.org/Aikuinen_tuki

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.