Partiolaisen asu ja merkit

Partiolaiset pukeutuvat laumailtoihin ja muihin kokouksiinsa vapaamuotoisesti. Partiohuivia kuitenkin käytetään kaikissa partiotilaisuuksissa. Partiopaidan tai sudenpentupuseron käyttäminen ei tietenkään ole kiellettyä partiotilaisuuksissa, vaikka kyse olisikin vapaamuotoisesta tilaisuudesta. Käytämme perinteistä sinistä partiohuivia. Partiohuiveja saa lippukunnanjohtajalta tai partiokaupasta. Uudet sudenpennut saavat huivit käyttöönsä lupauksenantotilaisuudessa.

Juhlatilaisuuksissa käytetään partioasua. Alle on linkitetty partiolaisen asut. Sudenpennut käyttävät tummansinistä collegepuseroa, joita yleensä tilataan yhteistilauksena ennen lupauksenantotilaisuutta. Seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja johtajat käyttävät partiopuseroa, joita voi ostaa lippukunnanjohtajaltamme tai partiokaupasta. Käytössä on osalla vielä ”vanhan värisiä” tumman sinisiä puseroita ja uusia mustikan värisiä partiopuseroita. Oheisesta linkistä avautuu Suomen partiolaisten puku ja merkki ohjeet.

Partioasu ja partiomerkit

Lisätietoja löytyy ansiomerkit oppaasta.

Nummen Samoojien Huivimerkki ja sen käyttö:

Partiohuivina käytetään perinteistä sinistä partiohuivia. Huiviin kiinnitetään ompelemalla Nummen Samoojien huivimerkki. Huivimerkin käyttölupa on kaikilla Nummen Samoojien jäsenillä jotka ovat antaneet partiolupauksen. Sudenpennut eivät siis huivimerkkiä käytä. Huivimerkki ommellaan kuvan osoittamalla tavalla partiohuiviin. Huivimerkkejä saa lippukunnanjohtajalta.

Kommentointi on suljettu.