Sudenpennut

”Sudenpennut ovat 7–9-vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Sudenpentulaumaa johtaa akela. Akela on tehtävään koulutettu aikuinen tai vaeltajaikäinen. Akelana tehtäväsi on vastata lauman toiminnasta ja turvallisuudesta ja toimia esimerkkinä sudenpennuille.

Sudenpentuohjelma koostuu jäljistä. Sudenpentutoiminnassa ei kiristellä hampaita tai viritellä kisakamppeita, vaan nautitaan alkavasta seikkailusta. Leikeillä ja tarinoilla on olennainen rooli sudenpentujen maailmassa. Leikinomaisesti opetellaan yhdessä toimimista ja uusia taitoja. Viikoittaisten laumailtojen lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa, kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.

Sudenpentuohjelmassa tehdään monipuolisia aktiviteetteja sisällä ja ulkona, kololla ja retkillä. Tärkeää on, että sudenpennut pääsevät itse tekemään konkreettisesti asioita. Akelan kannattaakin huomioida toiminnassa tekemällä oppimisen ja leikin avulla opettamisen keinot. Sudenpentuikäinen lapsi on vielä paljon kiinni kodissaan ja perheessään, joten ensimmäiset retket ja irtaantumiset tutusta ympäristöstä tarjoavat akelalle myös haasteita ja mahdollisuuksia oppimiseen.” Näin sudenpentujen toimintaa kuvataan partio.fi- sivustolla.

Nummen Samoojissa on tällä hetkellä seuraavat sudenpentulaumat:

Ketut, aloitettu 2018 siirtyivät seikkailijoiksi kesällä 2020.

Sudet, aloitettu 2017 siirtyivät seikkailijoiksi kesällä 2019.

Ilvekset, aloitettu 2016, siirtyivät seikkailijoiksi kesällä 2018.

Suurin osa Nummen samoojien ryhmistä kokoontuu Nummen kololla, mutta osa myös Pusulan Ahjolassa. Kaikki nykyiset sudenpenturyhmät kokoontuvat Nummen kololla.

Uudet sudenpentulaumat aloittavat vuosittain tammikuussa.

Ilmoittautumistilaisuudet pidetään Pusulassa ja Nummella ja niistä ilmoitetaan vanhemmille koulujen kautta jaettavilla ilmoituksilla sekä paikallislehdissä.

Mikäli lapsesi haluaa aloittaa jossain näistä nykyisistä laumoista, niin ota yhteyttä ikäkausivastaan, tiedot löytyvät sivun ala. Joskus laumoissa on tilaa nykyisten partiolaisten kavereille ja joskus ei ole tilaa. Kun lapsia on ryhmässä 20, niin se on jo aika iso ryhmä tilojenkin puitteissa.

Jos sinä aikuinen haluat aloittaa akelana, eli laumanjohtajana, niin oma lapsesi on etusijalla pääsemässä uuteen sudenpentulaumaan. Seuraavat laumat perustetaan vaikka heti, kun löytyy 2 akelaa. Akelat saavat koulutusta tehtävään niin sudenpentutoiminnasta vastaavalta johtajalta, kuin myös Uudenmaan Partiopiiriltä.

Jos olet kiinnostunut , niin ota yhteys:

Noora Oksanen

040 867 3684

oksanen.noora(ät)outlook.com

Kommentointi on suljettu.