Tarpojat

 

Tarpojat ovat 12–15-vuotiaita nuoria, jotka on jaettu 4-12 nuoren tarpojavartioihin. Tarpojaikäkausi kestää 2-3 vuotta. Tarpojat kokoontuvat erillisvartiossa, eli tytöt ja pojat ovat omissa ryhmissään. Tarpojavartiota johtaa samoajaikäinen vartionjohtaja, joka suunnittelee ja johtaa viikottaista toimintaa sekä tarjoaa positiivisen roolimallin tarpojaikäisille. Vartionjohtajan ja koko vartion tukena toimii aikunen luotsi, joka toimii apuna vartion arjessa osallistumalla tarvittaessa vartion kokouksiin tai retkille sekä suunnittelemalla vartion toimintaa yhdessä vartionjohtajan kanssa.

Tarpojaikäkauden aikana opetellaan soveltamaan käytännön taitoja laajemmin, eikä siis keskitytä pelkästään perustaitoihin. Nuoria kannustetaan itseohjautuvuuteen ja kokeilemaan uutta. Tarpojaohjelma korostaa myös oman vartion yhteishenkeä.

Tarpojien ohjelma koostuu noin puolen vuoden mittaisista tarpoista, jotka päättyvät majakkaan jossa kokeillaan ja testataan tarpon aikana opittuja taitoja. Kaikille pakollisia tarppoja ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Kolmantena vuonna tehtävät lisätarpot ovat minäminä ja kaupunki.

Lähde: partio.fi

 

Nummen Samoojissa on tällä hetkellä toiminnassa seuraavat tarpojavartiot:

Hirvet (aloittanut 2015)

Jänikset (aloittanut2016)

Ankat (aloittanut2016)

Villisiat (aloittanut 2017)

Mursut (aloittanut 2017)

Mikäli haluat aloittaa jossain näistä nykyisistä vartioissa tai kysä muuten tarpojaikäkaudesta, niin ota yhteyttä ikäkausivastaan, yhteystiedot löytyvät alta.

Ikäkausivastaava

Kaisa Artismaa
puh. 0504908851
email: kaisa_artismaa@hotmail.com

Kommentointi on suljettu.